Zo in shock, zo dankbaar, zo blij!

Via mijn nicht kreeg ik een leuk fietsje, een kinderfietsje. Dit hebben we dus aan Liv gegeven. De dochter van onze vrienden Pierre en Bo.

Het is vrijdagavond en wij gaan het fietsje even afgeven. We doen nog even een drankje. Gezellig zijn we even aan het bijkletsen met z’n 4en.

In de auto naar huis zeg ik zonder nadenken tegen Timo “Bo leek wel zwanger”. Geloof me, als ik iemand’s figuur prachtig vind is het van haar. Bo is 1 van mijn beste vriendinnen, zit in mijn kleine cirkel dus dit was alles behalve gemeen bedoelt, dit was zonder nadenken uitspreken. Althans, zonder nadenken. Bo heeft altijd een platte buik en als ik plat zeg, bedoel ik ook plat. Ik vond dat dit keer niet maar ik heb er bewust niets over gezegd want Bo en ik zijn hetzelfde met eten en niet aan willen komen. Dus het was ook niets om uit te spreken, ik ken mezelf namelijk. Ik zou stoppen met eten en ik gok dat Bo en ik daar niet veel in verschillen. Ze vertelde dat ze gezond aan het eten is etc, dus ik dacht… zullen haar darmen zijn. Dat heb ik ook vaak.

Een aantal weken later, krijgen we een appje (zoals we veel vaker krijgen) in de groepsapp om daar gezellig (op afstand) in de tuin een drankje te komen doen.

Eenmaal aangekomen ga ik zitten (Frederique is er al en Liora kon deze dag niet) allemaal hapjes op tafel (dit krijgen we nooit op) en we zitten lekker te kletsen en Bo zegt ineens ” oh ja, wat ik nog wilde zeggen. Of ja, Pierre. Het was uhm maandag, of donderdag. Pierre wat was het nou. Het is leuk, of minder leuk maar…” Ze zoekt naar woorden, ze heeft dit in haar hoofd al vaker gedaan denk ik maar als je dan iets wilt gaan vertellen gaat het altijd anders.

Nog voordat ik het zelf door heb zeg ik: “Je bent zwanger?!”

“22 weken en het is een meisje.”

We blijven met onze handen voor onze monden zitten. In shock. Allemaal. Dit is een wonder. Deze kleine baby is een godsgeschenk. 15 augustus is ze uigerekend. Dat is een gek idee. Ze bevalt nog voor mij zelfs!

Gek genoeg duurt het even voor mij voordat ik dit nieuws heb verwerkt. Misschien menselijk, misschien ben alleen ik zo. Het maakt niet uit maar na een paar dagen begint het door te dringen en vind ik het prachtig, mooi en geweldig nieuws. Niet alleen onze vrienden, mijn vriendin, krijgt een wonderbaby. Mijn baby krijgt een vriendinnetje en ik ben zwanger met 1 van mijn beste vriendinnen.

Liora is uitgerekend op 28 mei, Bo op 15 augustug en ik op 28 oktober. Tussen ieder van ons zit er 10 weken verschil. Hoe bizar is dat! 3 vriendinnen die tegelijkertijd zwanger zijn. Hoe vaak maak je dat mee??

Voor onze vriendin Frederique ben ik blij en verdrietig tegelijk. Tante Fred krijgt dus 3 (neefjes of nichtjes) in 1 jaar!!!! Heb je enig idee hoe zwaar dat gaat worden? 😉 Qua vertroetelen en aandacht verdelen. Niet qua oppassen, want als we straks allemaal bevallen zijn gaan we weer lekker feesten. Met elkaar. Dat is 1 ding wat zeker is.

Heel dankbaar ben ik ervoor dat wij dit met elkaar mee mogen maken. Dat wij nog altijd in elkaars leven zijn en 1 ding is zeker… dat zal nooit veranderen.

Vond je het een leuke blog?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Eén reactie

  1. Aaah wat leuk Mireille. Zo bijzonder he. Dat hadden wij ook met het mooie nieuws van
    Bo en JP. Zo onverwachts maar zo welkom. Gaat bij jou ook alles goed? Weet je al wat het wordt? En was het een beetje oké de echo. Dat je die alleen moest doen.. lijkt me niet zo heel leuk. Natuurlijk. Algoed dat je kon skypen.
    Liefs ymkje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Misschien ook leuk voor jou.

En dan ineens….. kan je gaan genieten. We hebben er ruim 10 weken op moeten wachten maar dan heb je ook wat. Nog 2

4 januari 2021

“Ik stop met de pil. Niet voor een baby natuurlijk maar ik wil al die hormonen uit mijn lichaam.” (Ze heeft 2 kids en

25 mei 2021

Het is donderdagavond 15 oktober wanneer ik het idee heb dat ik beetjes in mijn broek plas. Ik heb zeurende buikpijn (dit is niet

6 mei 2021

Timo en ik hadden besloten na de geboorte van Nové geen anticonceptie te gebruiken. Dat was niet nodig, we hadden Nové. Een betere anticonceptie

16 augustus 2022