Nee, ik heb ook geen universitaire opleiding genoten.

Jeetje. Ja. Ik zou me bijna schuldig of raar voelen om niet over het Corona virus te schrijven. Maar ik weet niet of mensen op mijn mening zitten te wachten. Ik namelijk niet op die van mensen. Heb iemand op Facebook als vriend, die dan even Premier Rutte op haar eigen Facebook uitlegt hoe Nederland het moet aanpakken. Of juist, wat niet te moeten doen. Hoe k*t Nederland is, hoe ze haar kids thuis houdt en hoe waardeloos Rutte wel niet is in zijn belissingen. Wanneer er beslist wordt dat de kids thuis moeten blijven, verzint ze het volgende wel weer. Ik vind het nogal wat. Je hebt je school niet eens afgemaakt. (En nee, voel je niet aangevallen wanneer je je school niet hebt afgemaakt). Ik heb zelf ook geen universitaire opleiding genoten. Wat ik er alleen mee wil zeggen, is dat van die simpele zielen even vertellen hoe Nederland het moet aanpakken. Kijk, ik snap het hoor, dat je het als alleenstaande moeder zwaar hebt en veel verantwoordelijkheid hebt. Goed na moet denken over je 3 kids maar Rutte moet naast jou en je 3 kinderen, beslissen over 17 MILJOEN mensen. Wil je stoppen met je bekrompen mening? Je weet maar half waar je het over hebt. Je hebt in de verste verte niet de verantwoording om te beslissen over zoiets groots.

Of je nou vindt dat Nederland te laat is, op tijd of te vroeg met ingrijpen. Ze staan voor keuzes die niet eerder gemaakt zijn. Althans, niet wat ik heb meegemaakt in 33 jaar tijd.

Lieve mensen, volg het advies op van het RIVM. Zoals je handen extra wassen etc. Heel Facebook proberen aan je kant te krijgen? Voor wat dan? Wat wil je bereiken? Heb jij de wijsheid in pacht? Moet de zorg ook thuis blijven? Want is Rutte ook zo dom dat hij die mensen gewoon laat werken? Hoe durft hij? Om deze mensen bij mensen te laten die het virus al hebben.

“Rutte geef geld vrij voor alle mensen die dicht moeten” “Die Rutte is echt dom” “Ik hoop dat ze het leger in zetten om ons van die Rutte te verlossen”

Ik snap de angst en onzekerheid bij mensen. Iedereen vindt dit eng, ook Premier Rutte. Maar mensen, laat ik ons gezin als voorbeeld nemen. Mijn vader, mijn moeder, zwagers, zusje, mijn vriend en ikzelf. Wij werden vanmorgen allemaal op ons werk verwacht. De kids (goed besluit dat ze thuis moeten blijven) maar sommige kids zullen toch mee naar kantoor moeten. Want we willen de kindjes niet bij een kwetsbare opa of oma brengen. Stel dat die het krijgen…. ik moet er niet aan denken. Maar zoals ik er niet aan wil denken, wil niemand hier aan denken….. toch?

Ik ben blij dat jij, als niet werkende mama met jouw kids thuis kan zitten. Nergens naar toe hoeft. De berzorger van de AH of Jumbo jouw boodschappen komt bezorgen. De tijd hebt om hele dagen Rutte verrot te schelden op je Facebook pagina. Dit geldt alleen niet voor iedereen.

Iedereen doet zijn of haar best. In de zorg, binnen defensie, winkeliers, transport. Allemaal.

Ik zeg hiermee niet dat Rutte alles goed doet maar hij zal zeker ook niet alles verkeerd doen. Houd je mening lekker bij je. Ik zit het liefst ook thuis. Veilig met Timo in onze eigen cocon. Ik meld me het liefst ook ziek. Net als een aantal van mijn collega’s. Het zekere voor het onzekere. Zo werkt het alleen niet. In dat geval, laten we allemaal wat liever zijn voor ons eigen Nederland. Doe wat je kan.

Stop met je betweterige mening. Stop met doen alsof jij het allemaal zo goed weet. Stop met je harde mening te geven.

Val Rutte niet zo aan en niet zo af. Wat als jij aan het hoofd staat van Nederland? Beslis jij dan dingen waar iedere laag van het volk het mee eens is?

Vond je het een leuke blog?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

5 reacties

  1. Super goed verwoord Mireille als we allemaal nou eens de regels opvolgen en elkaar steunen helpen waar nodig is bv de boodschappen voor de oudjes dan zal het ‘t eerste over zijn we moeten een lijn trekken en niet zeuren over de politiek daar is het nu niet het moment voor doe dat maar met de verkiezingen ??

    1. Nou, zo is het inderdaad! Zeiken doen we allemaal maar als we niet weten waar we het over hebben. Precies, doe dat maar met de verkiezingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Misschien ook leuk voor jou.

Ik ben opgegroeid met een meisje (inmiddels alweer 36 jaar). Van haar heb ik leren roken, hebben we in een leeg huurhuis “ingebroken” en

26 februari 2020

“Heb je het hartje al eens gehoord?” Nee, en dat wil ik ook niet zonder mijn partner, dus wie weet kan dat later nog

20 april 2020

Nog voordat het allemaal in 1 klap voorbij is. Ik merk vooral de laatste tijd dat de tijd vliegt. Voor ik het door heb

27 januari 2020